Etusivu
Historia
Luonto
Tapahtumat
Kartta
Vuokraa & Maksut
Yhteystiedot

Blogi
Valokuvagalleria
Tila
 

SIVU 1, SIVU2

Retkeilyä Karhosaaressa 6.-7.3.2010

Savo-Karjalan luontopiiri järjesti maaliskuussa yön yli kestävän retken talviseen Karhosaareen. Osallistujia tapahtumassa oli yli kymmenkunta. Retken yhteyteen oli liitetty muun muassa kokouksia ja tulevan kesän leirien ja tapahtumien suunnittelua.
        Leiripaikalle Karhoon saavuttiin jäätä pitkin hiihtäen tai kävellen. Sää suosi retkeilijöitä mutta jäälle noussut vesi hankaloitti matkan tekoa hieman. Perillä saaressa SAKAlaisia odotti lumikinosten keskellä seisovat kylmät rakennukset ja yöpymisrakennuksen
sekä saunan lämmitys aloitettiinkin heti. Vasta pimeyden laskeuduttua päästiin vihdoin saunaan ahkeran polttopuiden teon jälkeen. Yöpuulle käytiin väsyneinä, kaminan lämmittäessä nukkujia ympäröivää kylmää ilmaa.
        Viileän mutta yllättävän hyvin nukutun yön jälkeen päätettiin seuraavana päivänä kartoittaa leiripaikan vanhojen rakennusten, keltaisen ja punaisen huvilan kunto. Me, jotka emme olleet aikaisemmin käyneet Karhosaaressa, pääsimme myös tutustumaan huviloihin ja osallistumaan tilojen akuuteimpiin kunnostustöihin. Talvi oli tehnyt rakennuksille jonkin verran tuhoja. Huvilat vaikuttivat päivänvalossa vähemmän aavemaisilta kuin yön pimeydessä mutta illalla kerrotut kummitustarinat saivat kuitenkin toden tuntua havaittuamme pihakoivun yläoksistosta oudosti kuolleen suuren petolinnun. Tämä ei ollut kuulemma ensimmäinen outo lintukuolema saarella. Miksi niitä tapahtuu, jää toistaiseksi vielä arvoitukseksi.
        Aika Karhossa kului nopeasti ja pian oli palattava takaisin kaupunkiin. Ulkoilu ja luonnosta nauttiminen olivat tehneet kuitenkin hyvää kiireisen arjen keskellä. Monen retkeilijän odotukset ja ajatukset suuntautuivat varmasti jo kesään ja sen mahdollisesti mukanaan tuomiin päiviin Karhosaaressa, kauniiden rakennusten ja luonnon
keskellä
.

AJANKOHTAISTA

Lasten luontoleirit 7-11 –vuotiaille 10.-15.6.

Nuorten luontoleiri 12-15 –vuotiaille 3.-8.6